Uw Ideale Cloud

Home >

– Blog –

Krijg snel inzicht in uw clouduitgaven

En zet uw capaciteit efficiënter in samen met SLTN
Welke applicaties zijn verantwoordelijk voor uw maandelijkse kosten voor Infrastructure-as-a-Service of Platform-as-a-Service? De kans is groot dat u geen exact antwoord kunt geven op die vraag. Organisaties maken steeds meer gebruik van IaaS en PaaS om zo de kosten van een eigen datacenter te beperken. Daarbij verliezen ze echter vaak capaciteitsbeheer uit het oog. Kosten lopen op, maar waarvoor betaalt u eigenlijk? En heeft u al die capaciteit wel nodig? Met de begeleiding van SLTN vindt u eenvoudig het antwoord op deze vragen.

Vind de balans tussen kosten en capaciteit

Infrastructure-as-a-Service of Platform-as-a-Service gebruiken in een publieke of private cloudomgeving vergt expertise. U weet als geen ander hoe uw applicaties gebruikt worden en wat ze bijdragen aan uw organisatie, maar wat met de ruimte waarin ze zich bevinden? Het gemak van beschikbare capaciteit en geen oude omgevingen hoeven op te ruimen, kan leiden tot meer capaciteit in IaaS of PaaS. Dat zorgt vervolgens voor toenemende kosten. Maar heeft u die extra capaciteit wel nodig?

Om een goede balans te vinden tussen beschikbaarheid en kosten, heeft u inzicht nodig in de capaciteitsbesteding van uw cloud. SLTN gebruikt een tool waarmee u een handig overzicht krijgt.

Vier voordelen van de juiste inzichten

Op het dashboard ziet u al uw cloud resources op Azure, AWS, Microsoft365 en uw eigen VMware-omgeving. Zo weet u waar kosten gecreëerd worden, welke capaciteit onbenut blijft en waar u eventueel kunt afschalen. Inzicht in die zaken levert uw organisatie heel wat voordelen op:

  • Bespaar tot wel 20% door de capaciteit die u niet gebruikt af te schalen
  • Krijg meteen zicht op onverwachte kosten dankzij de real-time analyse van uw uitgaven
  • Geef interne afdelingen verantwoordelijkheid voor hun eigen capaciteit, tools en kostenplaatje
  • Verlaag uw ecologische voetafdruk door inzicht in welke capaciteit u niet nodig heeft

Uw cloud geoptimaliseerd in drie stappen

Door het dashboard van SLTN krijgt uw organisatie in no-time en dagelijks een volledig overzicht van uw gebruik en uitgaven in de cloud. Samen met u gaan we dan aan de slag om de meest gepaste cloudcapaciteit te vinden. Hoe gaat dat in zijn werk?

  1. Meld uw organisatie aan bij SLTN. Wij linken uw cloudabonnement(en), waardoor u meteen inzicht krijgt in de huidige samenstelling van de afgenomen capaciteit en diensten.
  2. Samen analyseren we de informatie. Als resultaat ontvangt u een gedetailleerd kostenmodel. Daaruit kunt u afleiden welke applicaties verschillende uitgaven veroorzaken en waar u eventueel kunt terugschroeven.
  3. U optimaliseert samen met SLTN uw cloud resources. Op maandelijkse basis oordeelt u of u meer of minder capaciteit wilt afnemen. U kunt bepaalde workloads eventueel verplaatsen naar een andere provider om kwaliteit en kosten in balans te houden.

Zo bent u klaar om efficiënter aan de slag te gaan met uw cloud. Benieuwd hoe u met de juiste begeleiding uw cloudcapaciteit eenvoudig optimaliseert? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.